Skip to main content

Eerste paal geslagen van nieuw revalidatiegebouw in Tiel

Dinsdag 19 februari was het zover. Onder een stralende zon is de eerste paal van de nieuwbouw van Revalidatie Tiel geslagen. Renske Krikke, al bijna 50 jaar in dienst van SZR, mocht de machine bedienen om de paal te slaan. In 2020 moet het nieuwe gebouw op het terrein van woonzorgcentrum Vrijthof klaar zijn. Architect Grunstra en aannemer P. van Leeuwen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het prachtige ovaalvormige gebouw.

Een modern onderkomen voor cliënten die bij SZR revalideren. De nieuwbouw krijgt 51 zorgappartementen voor revalidatiezorg voor ouderen. Cliënten verblijven hier enkele dagen of weken. De eenpersoons appartementen zijn verdeeld over drie etages en zijn ongeveer 35 vierkante meter groot. Met de nieuwbouw komen de drie revalidatie-afdelingen van SZR bij elkaar in één gebouw.

Revalidatie Tiel is onderdeel van SZR. SZR helpt ouderen in de regio Rivierenland om zo zelfstandig mogelijk te leven, zowel thuis als in de zorgcentra. Het doel van SZR is om kwaliteit toe te voegen aan het leven van ouderen en mensen met een complexe zorgvraag. Locaties van SZR zijn Vrijthof, Walstede en Westerhof in Tiel, Ravestein in Geldermalsen, Lingehof in Beesd en de Schakelafdeling in ziekenhuis Rivierenland.