Skip to main content

Tweede huis Friesland

 

De Klim, Vlieland

Tweede huis Friesland Grunstra

Grunstra architecten

De provincie Friesland is bijzonder geschikt om te genieten van rust, landschap, natuur en historie. Tegelijkertijd wordt het in andere delen van Nederland steeds drukker. Dit en meer maakt van Friesland niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar ook een tweede huis in Friesland is steeds meer in trek. Wij zijn Grunstra Architecten. Als verbindende schakel in het proces creëren we waarde: proceswaarde, woonwaarde en toekomstwaarde. Bent u van plan een huis te (ver)bouwen als tweede woning in Friesland, neem dan zeker contact met ons op.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Ons bureau bestaat uit tien enthousiaste professionals, elk met eigen expertise.

Hiermee hebben wij kennis van het hele bouwproces, van initiatief tot realisatie en alles daar tussenin.

Wilt u meer weten?

Waarom een tweede huis in Friesland?

We kunnen nog zo’n fijne woning hebben, de thuisbasis voor ons hectische leven, soms hebben we de behoefte er even tussenuit te gaan. Dat geldt zeker wanneer deze thuisbasis in een dichtbevolkt gebied als de Randstad ligt. Daarom kiezen velen, wanneer de mogelijkheid er is, voor het kopen of bouwen van een tweede huis. Friesland is een van de dunstbevolkte provincies van Nederland en uitermate geschikt om tot rust te komen. Hier zijn vele bekende en verborgen plekken waar u zich heerlijk alleen kunt voelen. Vanuit uw tweede woning in Friesland geniet u van alle moois wat deze provincie te bieden heeft. Denk aan de Waddenzee en -eilanden, de uitgestrekte weilanden, bos en natuurlijk de vele wateren.

Meer dan een vakantiewoning

Zoals we het bij Grunstra Architecten zien is uw tweede huis in Friesland meer dan een vakantiewoning. Het is echt een tweede thuis en zo zullen we het project ook benaderen. Voordat we beginnen met het ontwerp, verkennen we uitgebreid de wensen en voorkeuren van u en uw gezin of medebewoner(s). Daarbij denken we mee en dragen we oplossingen aan die uw verwachtingen wellicht te boven gaan. Of het nu gaat om een nieuwe woning of de verbouw van een bestaand pand dat u ombouwt, wij zorgen voor ultiem wooncomfort zodat u zich thuis voelt in tweede woning in Friesland.

Contact

Zo gaan we te werk

Betrokken, transparant en onafhankelijk. Met deze drie woorden beschrijven we onszelf en onze werkwijze. Wat betekent dit precies als u een tweede woning in Friesland wilt realiseren? Het betekent dat wij betrokken zijn, maar u ook in het gehele proces betrekken. Alleen met uw input en feedback komen we tot het beste ontwerp. Daarbij zijn we transparant in wat we doen en hoe het proces verloopt. Verder zijn we een onafhankelijk architectenbureau; werken we samen aan uw tweede woning in Friesland, dan doen we dat samen met andere betrokken partners, waarmee een bouwteam wordt gevormd.

Efficiënt samenwerken in BIM

Als een ‘early adopter’ maken we al sinds de invoering gebruik van het Building Information Model (BIM). In deze digitale omgeving wisselen we informatie, afspraken, schetsen, tekeningen en technische gegevens uit met alle betrokken partijen. Aannemers, leveranciers, installateurs en wie er nog meer aan de realisatie van uw tweede woning in Friesland werken, doen hetzelfde. Zo is iedere partij op ieder moment op de hoogte, voor een gestroomlijnd bouwproces.

Neem vrijblijvend contact op

Uw online onderzoek naar uw tweede huis in Friesland heeft u geleid naar dit architectenbureau met 75 jaar ervaring in de regio. Zodoende zijn wij de aangewezen sparringspartner om uw mogelijkheden mee te verkennen. Dat doen we graag onder het genot van een kopje koffie of thee. Zullen we bij ons afspreken voor een vrijblijvend gesprek over uw tweede woning in Friesland? U bent van harte welkom bij Grunstra Architecten.

Contact